Fir

 

 

De peste 80 de ani Transilana produce fire din 100% lână și lână în diferite amestecuri cu alte fibre naturale, sintetice și artificiale (inclusiv amestecuri ternare), pentru industriile ţesăturilor şi tricotajelor, punând accent atât pe calitatea produselor, cât și a serviciilor asociate, având ca obiectiv principal satisfacerea celor mai exigente categorii de clienți.

Abordarea noastră principală înseamnă dezvoltarea unei game proprii pentru fiecare client, în concordanţă cu specificaţiile proprii ale acestuia. Deci, nu avem o ofertă standard sau stock service, dar oferim flexibilitatea producţiei noastre şi disponibilitatea echipei noastre tehnice de a proiecta şi furniza fire specifice fiecărei solicitări.

Deţinem o experienţă deosebită în producţia de lânuri tratate superwash - lavabile în maşina de spălat conform Woolmark TM 31.

Orice comandă începe printr-o analiză detaliată a cerințelor și nevoilor clientului, care acoperă atât selecția de materii prime utilizate pentru producție, cât și stabilirea parametrilor firului și a altor caracteristici.

Vopsirea firelor se realizează în pală, ceea ce ne dă posibilitatea realizării unor loturi mari (chiar şi de 10-15 to. per lot) în orice culoare: uni (solidă), mélange (amestec de fibre în culori diferite) sau mouliné (fire în culori diferite, alăturate prin răsucire), asigurând în același timp reproducerea fidelă a culorii, în baza unei referințe de culoare (de exemplu cod Pantone) sau a unei mostre (fir, tricot, țesătură).

Fiind vorba de producție realizată pe bază de comandă, cantitatea minimă comercială este de 100 kg/lot. Putem produce si cantități între 20 și 100 kg, însă termenul de realizare poate fi mai mare (în funcție de culoare / culorile solicitate și de gradul de ocupare al capacității de producție / aparate la momentul solicitării) și va implica un cost suplimentar.

Firele produse pot fi simple sau răsucite în 2/3 fire, într-o varietate de Nm, iar filarea se poate realiza clasic sau sirospun.

Firele se vor livra curățate, parafinate și ambalate în cutii individuale de circa 15-17 kg.

La cerere se pot aplica tratamente speciale firelor produse:

emoliere;

tratament antimicrobial;

tratament antimolii.

Prezentam mai jos o clasificare a principalelor produse, fără a limita gama noastra la aceste articolele. Dacă ceea ce căutați nu se regăsește în lista de mai jos ne puteți solicita o ofertă personalizată.

 

Fire pentru tricotare industrială

 

Fineţea pentru aceste fire variază de la Nm 5 până la Nm 56 iar compoziţiile uzuale ale acestora sunt 100% lână, inclusiv tratată Superwash (pentru produse tricotate lavabile în mașina de spălat) sau "Total Easy Care" și amestecuri de lână cu poliamidă, acril, vâscoză, polipropilenă, alte fibre speciale, inclusiv diverse amestecuri ternare.

Firele din această categorie sunt utilizate în general pentru:

articole de modă;

produse tradiționale;

uniforme militare și corporatiste;

ciorapi - modă;

ciorapi militari;

ciorapi pentru sport;

aplicații medicale și tehnice.

 

 

Fire pentru țesut industrial

 

Firele produse pentru țesături au fineți cuprinse între 18 și 56 Nm și sunt realizate în general din 100% lână și amestecuri de lână cu poliamidă, poliester, vâscoză. De asemenea, se pot realiza fire cu conținut de elastan (sirospun).

Aceste fire își găsesc aplicabilitatea în diverse articole:

articole de îmbrăcăminte - modă;

uniforme;

tapițerii pentru mobilă și mijloace de transport;

aplicații tehnice.

 

 

Fire pentru tricotat și croșetat manual

 

Colecțiile Merino

Firele Transilana din colecțiile “Clasic” și “Fantezie” sunt produse premium, ușoare și voluminoase, realizate din 100% lână merinos, la prima utilizare. Produsele sunt concepute pentru tricotare și croșetare, într-un fir sau mai multe, în funcție de proiectul de lucru. Oricare ar fi acesta, creațiile realizate vor reflecta calitatea firelor și a materialului natural din care acestea sunt făcute: fine și sofisticate, plăcute la atingere și în culori mereu proaspete, uniforme și rezistente la purtări și spălări repetate.

Lâna este atent selecționată de la oi din rasa merinos, are origine europeană și reprezintă, de la începuturile civilizației, cel mai eficient material pentru protecția corpului uman, pentru care știința de astăzi încă nu are alternativă sintetică.

Colecțiile propun o abundență de culori delicate și vibrante pentru a crea satisfacție și emoție celor care iubesc lucrul manual:

Colecția Merino Clasic: fire în culori uni;

Colectia Merino Fantezie: fire mélange, mouliné (coduri de identificare C si M), cu efect de culoare (cod N) și cu efect metalic (cod S).

 

Broșură de prezentare - Colecțiile Merino

Fișă tehnică - Fir tricotat 100% Lână

 

Colecția Merino/alpaca

Firele Transilana din colectia “Merino Alpaca” sunt realizate dintr-un amestec de 75% lână merinos de origine europeană, la prima utilizare și 25% alpaca.

Alpaca sau “lana zeilor” cum a fost denumită în trecut, este tot o fibră naturală, extrem de moale și plăcută la atingere, care, având în structura internă bule de aer, este semnificativ mai ușoară decât lâna, fiind însă foarte calduroasă. Alpaca este o fibră hipoalergenică (nu provoacă reacții alergice), cu elasticitate și rezistență ridicate, ceea ce conferă firului o durabilitate mai mare.

Din combinația fibrelor de lână cu a celor de alpaca nu poate rezulta decât un fir cu calități deosebite, pe care vă invităm să-l utilizați pentru proiectele dumneavoastră.

* Culoarea produsului real poate să difere de imaginea digitală.

** Fibrele de alpaca sunt mai lungi și subțiri, prin urmare ar trebui utilizate cu grijă pentru produse destinate copiilor.

 

Broșură de prezentare - Colecția Merino Alpaca

Fișă tehnică - Fir tricotat 75% Lână + 25% Alpaca

 

Formular de comandă

 

Bandă de lână pentru proiecte “Do It Yourself”

 

La cerere putem pune la dispoziție amatorilor de Handmade / proiecte “Do it Yourself” bandă de lână, în diverse calități și grosimi.

Banda de 100% lână poate fi achiziționata în variantă natur, albit sau vopsit, la grosime de 24 g/m (“fir gigant XL“) sau de 10 g/m („fir gigant“).

Produsul poate fi selectat din stocul nostru de culori (cantitate minimă: 1 kg) sau poate fi comandat în culori speciale solide (cantitate minimă: 20 kg; cu termen de realizare variabil, în funcție de culoare și de structura producției la momentul solicitării).

Dacă proiectele dumneavoastră viitoare includ realizarea de produse handmade prin tricotare cu mâna sau împâslire, firele gigant Transilana vor fi cu siguranță alegerea potrivită!

 

 

 

Materii prime utilizate

 

Materia primă utilizată este preponderent lână naturală (60-70%), utilizată sub formă de pale (benzi de fibre cu un grad avansat de prelucrare industrială) și fibre chimice: acril, poliamidă, poliester, vâscoză, polipropilenă. Într-o mai mică măsură prelucrăm și fibre speciale: mătase, cașmir, alpaca, angora, bambus.

Aprovizionăm materiile prime de la furnizori globali, cu o calitate certificată și trasabilitate a produselor. Lânurile achiziționate sunt de origine diversă, de la merino extra fin australian, fineți intermediare din America de Sud și Europa, până la sorturi grosiere de origine britanică.

Lâna este o fibră naturală care, datorită structurii ei complexe, are caracteristici și proprietăți unice, cum ar fi rezistență și elasticitate, caracteristici pe care fibrele sintetice nu le pot egala.

Beneficiile lânii:

lâna este regenerabilă şi biodegradabilă;

fibra de lână poate absorbi cantităţi mari de vapori de umiditate, care ulterior se vor evapora în aer. Prin urmare, produsele din lână sunt mai puţin predispuse la umezeală şi permit corpului să respire;

fibra de lână este o fibră activă, spre deosebire de fibrele sintetice, deci reacţionează la schimbările de temperatură din organism - ajută la menţinerea căldurii în organism când temperatura exterioară este scăzută şi răcoreşte organismul când temperatura exterioară este ridicată;

fibra de lână absoarbe radiaţiile UV, oferind corpului protecţie solară;

datorită posibilităţii de absorbţie a vaporilor de umiditate, produsele din lână nu se electrizează;

datorită unui strat exterior protector natural, fibrele de lână nu se pătează;

datorită structurii ondulate a fibrei de lână articolele din lână au o rezistență mai ridicată la șifonare;

datorită structurii chimice fibra de lână este rezistentă la foc (temperatura trebuie să ajungă la aprox. 600 grade Celsius pentru ca lâna să se aprindă).